MSUD gel

MSUD gel™

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Produkt na import docelowy.

MSUD gel to białkozastępczy preparat w proszku przeznaczony do postępowania dietetycznego w chorobie syropu klonowego (MSUD). MSUD gel charakteryzuje się gładką, żelową konsystencją oraz łatwością przygotowania. Preparat przeznaczony do stosowania od 6. miesiąca życia (w wersji neutralnej). Wersje smakowe do stosowania od 1. roku życia.

MSUD gel idealnie sprawdza się jako preparat włączany w momencie rozszerzania diety dziecka.

Produkt przeznaczony do postępowania dietetycznego wyłącznie u pacjentów z potwierdzoną chorobą syropu klonowego, pod ścisłym nadzorem lekarza.

Najważniejsze cechy:
  • Dostępny w saszetkach, zawierających dawkę 10 g równoważnika białka
  • Zawiera witaminy i składniki mineralne
  • Konsystencja jest odpowiednia dla niemowląt w okresie rozszerzania diety
  • Wspomaga proces odstawiania butelki1
  • Łatwy w podaniu, porcja preparatu to 3 łyżeczki
  • Mała objętość - wpływa na rozwój prawidłowych nawyków żywieniowych1
1. MacDonald A, Evans S, Cochrane B, Wildgoose J. Weaning infants with phenylketonuria: a review. Journal of Human Nutrition & Dietetics. 2012;25(2):103-10


Produkty do stosowania w MSUD


Wrodzone wady metabolizmu