GA gel

GA gel™

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Produkt na import docelowy.

GA gel to białkozastępczy preparat w proszku przeznaczony do postępowania dietetycznego w kwasicy glutarowej typu 1. GA gel charakteryzuje się gładką, żelową konsystencją oraz łatwością przygotowania. Preparat przeznaczony do stosowania od 6. miesiąca życia.

GA gel idealnie sprawdza się jako preparat włączany w momencie rozszerzania diety dziecka.

Produkt przeznaczony do postępowania dietetycznego wyłącznie u pacjentów z potwierdzoną kwasicą glutarową typu 1 (GA1), pod ścisłym nadzorem lekarza.

Najważniejsze cechy:
  • Dostępny w saszetkach, zawierających dawkę 10 g równoważnika białka
  • Zawiera witaminy i składniki mineralne
  • Konsystencja jest odpowiednia dla niemowląt w okresie rozszerzania diety
• Wspomaga proces odstawiania butelki1
  • Łatwy w podaniu, porcja preparatu to 3 łyżeczki
  • Mała objętość wpływa na rozwój prawidłowych nawyków żywieniowych1
1. MacDonald A, Evans S, Cochrane B, Wildgoose J. Weaning infants with phenylketonuria: a review. Journal of Human Nutrition & Dietetics. 2012;25(2):103-10

Produkty do stosowania w GA


Wrodzone wady metabolizmu