Resource Glutamin

Cechy produktu

Resource Glutamin to niekompletna pod względem odżywczym produkt w proszku o smaku neutralnym.

Wskazania

Dłonie pacjenta
Większe zapotrzebowanie na glutaminę
Zwiększone zapotrzebowanie na glutaminę może wystąpić, np. w oparzeniach i po urazach.
Składniki

Składniki

L-glutamina.
Postać produktu

Postać produktu

Proszek, 20x5 g
Przeciwskazania
Nadwrażliwość na jakikolwiek składnik produktu

Przygotowanie

Do picia

Do picia

Zaleca się rozpuszczenie jednej lub dwóch saszetek w 30 – 40 ml wody.

Zalecane spożycie

Dzieci

Dzieci

Dzienna dawka powinna być dostosowana do wieku, masy ciała oraz sytuacji klinicznej pacjenta oraz powinna uwzględniać zapotrzebowanie żywieniowe ustalone przez lekarza.
Dorośli

Dorośli

Zalecana dzienna dawka dla osób dorosłych to 30g (6 saszetek), spożywana po 2 saszetki przed posiłkami. Produkt powinien być stosowany pod kontrolą lekarza.

Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Przygotowaną porcję szczelnie przykryć i spożyć w ciągu 4 godzin, jeśli przechowywana jest w temperaturze pokojowej lub przechowywać w lodówce nie dłużej niż 24 godziny.
Ważna informacja
Stosować pod kontrolą lekarza. Nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Odpowiedni dla dzieci powyżej 3. roku życia. Nie stosować pozajelitowo.

POZNAJ PRODUKTY Z LINII RESOURCE

Odwiedź nasz Poradnik Żywienia Medycznego

Artykuły o żywieniu w chorobie onkologicznej, neurologicznej i okresie okołooperacyjnym

Czytaj

 

 

100 g

5 g (1 saszetka)

Wartość energetyczna

kJ/kcal

1700/400

85/20

Tłuszcz (0% kcal) w tym:

g

0

0

- kwasy tłuszczowe nasycone

g

0

0

Węglowodany (0% kcal) w tym:

g

0

0

- cukry

g

0

0

Błonnik (0% kcal)

g

0

0

Białko (100% kcal)

g

100

5,0

- L-glutamina

g

100

5,0

Sól

g

0

0

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza