DOBRZE OCENIANY SMAK!*


Pacjenci, którzy wzięli udział w badaniu oceniali smak, zapach, konsystencję i kolor wybranych produktów Resource.
Aż 83% badanych pacjentów pozytywnie oceniło produkt Resource 2.0 o smaku waniliowym.**
Resource Protein o smaku truskawkowym uzyskał aż 81% pozytywnych opinii badanych pacjentów.**

chart_dobrze_oceniany_smak.jpg beam_dobrze_oceniany_smak

Kompletne pod względem odżywczym specjalistyczne produkty oceniane w badaniu

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza. Resource 2.0: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia. Resource Protein: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia, któremu może towarzyszyć zwiększone zapotrzebowanie na białko.
* Badanie przeprowadzone w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o smaku waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym.
** Suma odpowiedzi: „Wyjątkowo mi odpowiada”, „bardzo mi odpowiada” i „raczej mi odpowiada”.
1. Ruxton C. Compliance with Oral Nutritional Supplements and the Role of Taste. CN Focus Vol.6 No.2 June 2014