DOBRZE OCENIANY SMAK!*

Pacjenci, którzy wzięli udział w badaniu oceniali smak, zapach, konsystencję i kolor wybranych produktów Resource.

Aż 83% badanych pacjentów pozytywnie oceniło produkt Resource 2.0 o smaku waniliowym.**

Resource Protein o smaku truskawkowym uzyskał aż 81% pozytywnych opinii badanych pacjentów.**

 

chart
Kompletne pod względem odżywczym
specjalistyczne produkty oceniane w badaniu

Dietetyczne środki spożywcze specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza. Resource 2.0, Resource Protein: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia.
* Badanie przeprowadzone w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o smaku waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym.
** Suma odpowiedzi: „Wyjątkowo mi odpowiada”, „bardzo mi odpowiada” i „raczej mi odpowiada”.
1. Ruxton C. Compliance with Oral Nutritional Supplements and the Role of Taste. CN Focus Vol.6 No.2 June 2014