WIĘKSZOŚĆ BADANYCH PACJENTÓW PREFEROWAŁO PRODUKTY RESOURCE OCENIANE W BADANIU*

69% pacjentów, którzy wzięli udział w badaniu i dokonali wyboru, preferowało Resource 2.0 o smaku waniliowym w porównaniu
z  Nutridrink o smaku waniliowym.**

70% pacjentów, którzy wzięli udział w badaniu i dokonali wyboru, preferowało Resource Protein o smaku truskawkowym
w porównaniu z Nutridrink Protein o smaku truskawkowym.***

chart chart
Kompletne pod względem odżywczym
specjalistyczne produkty oceniane w badaniu

Dietetyczne środki spożywcze specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza. Resource 2.0, Resource Protein: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia.
* Badanie przeprowadzone w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o smaku waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym.
** Próba N=166
*** Próba N=175
1. A study in four European countries to examine the importance of sensory attribiute of oral nutritional supplements on preference and likelihood of compliance.