infolinia: +48 801 333 000
Impact® Oral
Impact Oral to wysokoenergetyczny i wysokobiałkowy preparat odżywczy w
płynnej
formie, który dostarcza aż 341 kcal i 18 g białka w jednej butelce. Kompletna pod względem
odżywczym
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dla pacjentów chirurgicznych, w stanach niedożywienia
lub zagrożonych rozwojem niedożywienia w okresie okołooperacyjnym. Może być stosowana jako
uzupełnienie diety lub wyłączne źródło pożywienia.
Jakie mogą być wskazania do zastosowania preparatu Impact Oral?
- przygotowanie do operacji oraz okres rekonwalescencji,
- występowanie stresu metabolicznego (np. urazy, infekcje),
- ciężko gojące rany,
- odleżyny.
Dlaczego warto zastosować preparat Impact Oral?
- jest jedynym produktem dostępnym na rynku, który zawiera jednocześnie trzy immunoskładniki - kwasy tłuszczowe omega-3, argininę i nukleotydy, które przyspieszają proces gojenia ran,
- pozwala na uzupełnienie diety w pełnowartościowe białko – zawiera 18 g białka w 1 kartoniku,
- dostarcza znacznej ilości energii – aż 341 kcal w 1 kartoniku,
- charakteryzuje się unikalnym składem, mającym wpływ na poprawę odporności (immunożywienie),
- zawiera błonnik PHGG, który łagodzi wzdęcia i gazy oraz nie rozleniwia jelit.
Impact Oral to wysokoenergetyczny i wysokobiałkowy preparat odżywczy w
płynnej
formie, który dostarcza aż 341 kcal i 18 g białka w jednej butelce. Kompletna pod względem
odżywczym
żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dla pacjentów chirurgicznych, w stanach niedożywienia
lub zagrożonych rozwojem niedożywienia w okresie okołooperacyjnym. Może być stosowana jako
uzupełnienie diety lub wyłączne źródło pożywienia.
Jakie mogą być wskazania do zastosowania preparatu Impact Oral?
- przygotowanie do operacji oraz okres rekonwalescencji,
- występowanie stresu metabolicznego (np. urazy, infekcje),
- ciężko gojące rany,
- odleżyny.
Dlaczego warto zastosować preparat Impact Oral?
- jest jedynym produktem dostępnym na rynku, który zawiera jednocześnie trzy immunoskładniki - kwasy tłuszczowe omega-3, argininę i nukleotydy, które przyspieszają proces gojenia ran,
- pozwala na uzupełnienie diety w pełnowartościowe białko – zawiera 18 g białka w 1 kartoniku,
- dostarcza znacznej ilości energii – aż 341 kcal w 1 kartoniku,
- charakteryzuje się unikalnym składem, mającym wpływ na poprawę odporności (immunożywienie),
- zawiera błonnik PHGG, który łagodzi wzdęcia i gazy oraz nie rozleniwia jelit.

Zawiera argininę, nukleotydy i kwasy tłuszczowe omega-3

3-5 opakowań dziennie
jako uzupełnienie codziennej
diety lub zgodnie z zaleceniem
lekarza, jeśli stosowany jako
jedyne źródło pożywienia.
Smaki produktu:

Waniliowy

Owoców tropikalnych
Polecany na etapie
Składniki
1,44 kcal/ml
7,6 g białka/100 ml (białka mleka)
18,9 g węglowodanów/100 ml
1,4 g błonnika/100 ml
680 mOsm/l
Zawartość laktozy (<0,1 g/100 ml)
Procentowy udział
energii (% kcal)

Składniki (smak waniliowy)

Woda, sacharoza, białka mleka, maltodekstryna,
L-arginina,
częściowo hydrolizowana guma guar, olej rybi, składniki mineralne (cytrynian potasu,
cytrynian sodu,
fosforan wapnia, chlorek sodu, chlorek magnezu, chlorek potasu, fosforan magnezu, cytrynian wapnia,
pirofosforan żelaza (III), siarczan cynku, glukonian miedzi (II), siarczan manganu, fluorek sodu,
jodek potasu, molibdenian (VI) sodu, selenian sodu (IV), chlorek chromu (III)), trójglicerydy
średniołańcuchowe (MCT), olej kukurydziany, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), emulgatory (E471,
lecytyna sojowa), RNA wyekstrahowany z drożdży , dwuwinian choliny, aromaty, witaminy (C,
niacyna,
kwas pantotenowy, E, B6, A, tiamina, ryboflawina, D, K, kwas foliowy, B12, biotyna), stabilizatory
(E460, karagen, E466), przeciwutleniacz (E306), barwnik (beta-karoten).
Sterylizowany UHT. Produkt bezglutenowy. Produkt bezlaktozowy.
Składniki (smak owoców tropikalnych)

Woda, sacharoza, maltodekstryna, białka mleka,
L-arginina,
częściowo hydrolizowana guma guar, olej rybi, składniki mineralne (cytrynian potasu,
cytrynian sodu,
fosforan wapnia, chlorek sodu, chlorek magnezu, chlorek potasu, fosforan magnezu, cytrynian wapnia,
pirofosforan żelaza (III) , siarczan cynku, glukonian miedzi (II), siarczan manganu, fluorek sodu,
jodek potasu, molibdenian (VI) sodu, selenian sodu (IV), chlorek chromu (III)), trójglicerydy
średniołańcuchowe (MCT), olej kukurydziany, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), emulgatory (E471,
lecytyna sojowa), RNA wyekstrahowane z drożdży, dwuwinian choliny, witaminy (C, niacyna, kwas
pantotenowy, E, B6, A, tiamina, ryboflawina, D, K, kwas foliowy, B12, biotyna), stabilizatory (E460,
karagen, E466), aromaty, przeciwutleniacz (E306), barwnik (ekstrakt z papryki,
beta-karoten).
Sterylizowany UHT. Produkt bezglutenowy. Produkt bezlaktozowy.
Tabele wartości odżywczych
Dedykowany dla

Pacjenci
onkologiczni
Więcej informacji

Osoby w okresie
rekonwalescencji
Więcej informacji

Osoby w okresie
okołooperacyjnym
Więcej informacji
Ważne informacje
Stosować pod kontrolą lekarza. Do podawania doustnego. Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
Odpowiedni tylko dla dorosłych. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Nieodpowiedni dla
pacjentów z ciężką postacią posocznicy.
Przed użyciem wstrząsnąć. Najlepiej podawać schłodzony. Zamknięte opakowania przechowywać w chłodnym, suchym
miejscu. Spożyć zaraz po otwarciu lub niewykorzystaną porcję szczelnie zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w
ciągu 24 godzin.
Potrzebujesz specjalistycznej porady?
Umów się na bezpłatną konsultację żywieniową z naszym Ekspertem!

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza. Resource 2.0, Resource 2.0+Fibre: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia. Resource Protein: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia, któremu może towarzyszyć zwiększone zapotrzebowanie na białko. Resource Diabet Plus: Do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy. Resource Instant Protein: Do postępowania dietetycznego u pacjentów w stanach niedożywienia lub w przypadku ryzyka niedożywienia, u których może występować zwiększone zapotrzebowanie na białko. Resource Refresh: Do postępowania dietetycznego u pacjentów onkologicznych z zaburzeniami zmysłu smaku związanymi z radioterapią lub chemioterapią, niedożywionych lub z ryzykiem niedożywienia. Impact Oral: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia lub ryzyku niedożywienia u pacjentów chirurgicznych w okresie okołooperacyjnym.