Resource 2.0

Resource 2.0
Dieta kompletna pod względem odżywczym

 

Wysokoenergetyczny

400 kcal/200 ml

 

Normobiałkowy

18 g białka/200 ml

 

Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia, np. w:

 

  • Chorobach przewlekłych
  • Chorobach nowotworowych
  • Chorobach neurologicznych (udar)
  • Zaburzeniach żucia i połykania (dysfagii)
  • Okresie rekonwalescencji
 

Zalecane spożycie:

 

1-3 butelek dziennie jako uzupełnienie codziennej diety lub zgodnie z zaleceniem lekarza, jeśli stosowany jako jedyne źródło pożywienia.

 

Smaki:

 

  • Waniliowy
  • Morelowy
  • Ananas-mango
  • Czekolada-mięta

W 2017 Nestlé Health Science przeprowadziło badanie konsumenckie, w którym pacjenci dokonali oceny smaku preparatów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Nutridrink o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink Protein o smaku truskawkowym.1

83%badanych pacjentów pozytywnie oceniło produkt Resource 2.0 o smaku waniliowym.1

¾ badanych pacjentów kupiłoby Resource 2.0 o smaku waniliowym jako wsparcie żywieniowe w chorobie2

69% pacjentów, którzy wzięli udział w badaniu i dokonali wyboru preferowało Resource 2.0 o smaku waniliowym w porównaniu do Nutridrink o smaku waniliowym3

ONS-Brand product Zone
  1. Badanie przeprowadzone w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o smaku waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym. Suma odpowiedzi: „Wyjątkowo mi odpowiada”, „bardzo mi odpowiada” i „raczej mi odpowiada”.
  2. Badanie przeprowadzone w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o smaku waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym. Suma odpowiedzi: „zdecydowanie kupię” i „raczej kupię”.
  3. Badanie przeprowadzone w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktu Resource 2.0 o smaku waniliowym oraz Nutridrink o smaku waniliowym. Wynik podany z uwzględnieniem grupy pacjentów, którzy dokonali wyboru jednego produktu. N=166.
  4. Resource 2.0 o smaku czekolada mięta zawiera 21 g węglowodanów / 100 ml.
  5. W przypadku Resource 2.0 czekolada mięta procentowy udział energii wynosi: białko – 18%, tłuszcz – 39%, węglowodany – 42%, błonnik – 1%.
 
Dietetyczne środki spożywcze specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza. Resource 2.0: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia.