infolinia: +48 801 333 000
Resource® 2.0
Resource 2.0 to wysokoenergetyczny preparat odżywczy w płynnej formie,
który
dostarcza aż 400 kcal i 18 g białka w jednej butelce. Jest to żywność specjalnego
przeznaczenia
medycznego dla osób niedożywionych lub zagrożonych rozwojem niedożywienia. Może być stosowana jako
uzupełnienie diety lub wyłączne źródło pożywienia.
Produkt Resource 2.0 może okazać się pomocny w przypadku, gdy istnieje ryzyko pogorszenia się stanu
odżywienia, np.:
- w chorobach nowotworowych,
- w okresie okołooperacyjnym,
- u osób z dysfagią (zaburzenia połykania i żucia),
- w chorobach neurologicznych (udar),
- przy długotrwałym braku apetytu,
- w przypadku szybkiej, niezamierzonej utraty masy ciała,
- przy znacznym ograniczaniu spożycia posiłków,
- w podeszłym wieku,
- w okresie rekonwalescencji.
Dlaczego warto zastosować produkt Resource 2.0?
- duża dawka energii – 400 kcal w 1 butelce,
- skoncentrowana ilość pełnowartościowego białka – 18 g w 1 butelce,
- szeroki wybór smaków – 4 smaki do wyboru,
- łatwy w użyciu - płynna forma preparatu.
Resource 2.0 to wysokoenergetyczny preparat odżywczy w płynnej formie,
który
dostarcza aż 400 kcal i 18 g białka w jednej butelce. Jest to żywność specjalnego
przeznaczenia
medycznego dla osób niedożywionych lub zagrożonych rozwojem niedożywienia. Może być stosowana jako
uzupełnienie diety lub wyłączne źródło pożywienia.
Produkt Resource 2.0 może okazać się pomocny w przypadku, gdy istnieje ryzyko pogorszenia się stanu
odżywienia, np.:
- w chorobach nowotworowych,
- w okresie okołooperacyjnym,
- u osób z dysfagią (zaburzenia połykania i żucia),
- w chorobach neurologicznych (udar),
- przy długotrwałym braku apetytu,
- w przypadku szybkiej, niezamierzonej utraty masy ciała,
- przy znacznym ograniczaniu spożycia posiłków,
- w podeszłym wieku,
- w okresie rekonwalescencji.
Dlaczego warto zastosować produkt Resource 2.0?
- duża dawka energii – 400 kcal w 1 butelce,
- skoncentrowana ilość pełnowartościowego białka – 18 g w 1 butelce,
- szeroki wybór smaków – 4 smaki do wyboru,
- łatwy w użyciu - płynna forma preparatu.

400 kcal/200 ml

1-3 butelek dziennie
jako uzupełnienie codziennej
diety lub zgodnie z zaleceniem
lekarza, jeśli stosowany jako
jedyne źródło pożywienia.
Smaki produktu:

Waniliowy

Morelowy

Ananas-mango

Czekolada-mięta
Ocena smaków produktów:
W 2017 Nestlé Health Science przeprowadziło badanie konsumenckie, w którym pacjenci dokonali oceny smaku preparatów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Nutridrink o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink Protein o smaku truskawkowym.1

Aż 83% badanych pacjentów pozytywnie oceniło produkt Resource 2.0 o smaku waniliowym.1

3⁄4 badanych pacjentów kupiłoby Resource 2.0 o smaku waniliowym jako wsparcie żywieniowe w chorobie.2

69% pacjentów, którzy wzięli udział w badaniu i dokonali wyboru preferowało Resource 2.0 o smaku waniliowym w porównaniu do Nutridrink o smaku waniliowym.3
Polecany na etapie
Składniki
2 kcal/ml
9 g białka/100 ml (białka mleka)
21,4 g węglowodanów/100 ml4
520 mOsm/l
Zawartość laktozy (<0,5 g/100 ml)
Procentowy udział
energii (% kcal)

Składniki (smak waniliowy)

Woda, syrop glukozowy, białka mleka, olej roślinny
(rzepakowy),
sacharoza, składniki mineralne (cytrynian sodu, cytrynian potasu, chlorek potasu, cytrynian magnezu,
tlenek magnezu, siarczan żelaza (II) , chlorek sodu, siarczan cynku, cytrynian wapnia, siarczan
manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu, chlorek chromu (III),
molibdenian (VI) sodu), emulgatory (E472e, E471), stabilizator (E418), aromat, witaminy (C, E,
niacyna, kwas pantotenowy, B6, B1, A, B2, D, K, kwas foliowy, biotyna).
Zawiera białka mleka. Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Składniki (smak morelowy)

Woda, syrop glukozowy, białka mleka, olej roślinny
(rzepakowy), sacharoza, składniki mineralne (cytrynian sodu, cytrynian potasu, chlorek potasu,
cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), chlorek sodu, siarczan cynku, cytrynian
wapnia, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu,
chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu), emulgatory (E472e, E471), stabilizator (E418),
witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, B1, A, B2, D, K, kwas foliowy, biotyna), aromat,
barwniki (E120 i E160a(ii)).
Zawiera białka mleka. Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Składniki (smak ananas-mango)

Woda, syrop glukozowy, białka mleka, olej roślinny
(rzepakowy), sacharoza, składniki mineralne (cytrynian sodu, cytrynian potasu, chlorek potasu,
tlenek magnezu, cytrynian magnezu, siarczan żelaza (II), chlorek sodu, siarczan cynku, cytrynian
wapnia, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI)
sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgatory (E472e, E471), witaminy (C, E, niacyna, kwas
pantotenowy, B6, tiamina, ryboflawina, A, kwas foliowy, K, biotyna, D), aromaty, stabilizator
(E418), barwnik (beta-karoten).
Produkt bezglutenowy. Zawiera białka mleka. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Składniki (smak czekolada-mięta)

Woda, syrop glukozowy, białka mleka, olej roślinny
(rzepakowy), sacharoza, kakao w proszku (1,3%), emulgatory (E471, E472e), składniki mineralne
(cytrynian sodu, chlorek potasu, cytrynian magnezu, cytrynian wapnia, tlenek magnezu, siarczan
żelaza (II), chlorek sodu, siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu,
jodek potasu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, selenian (VI) sodu), aromaty, witaminy
(C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, tiamina, ryboflawina, A, kwas foliowy, K, biotyna, D),
stabilizator (E418).
Zawiera białka mleka. Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Tabele wartości odżywczych
Dedykowany dla

Pacjenci
onkologiczni
Więcej informacji

Osoby
w podeszłym wieku
Więcej informacji

Osoby w okresie
rekonwalescencji
Więcej informacji

Osoby w okresie
okołooperacyjnym
Więcej informacji

Pacjenci
neurologiczni
Więcej informacji
Ważne informacje
Stosować pod kontrolą lekarza. Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Produkt nie jest
przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Odpowiedni powyżej 3. roku życia. Do podawania doustnego lub przez
zgłębnik. Nie dodawać żywności ani leków, jeżeli produkt jest podawany przez zgłębnik.
Najlepiej podawać schłodzony. Zamknięty produkt przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu
niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin. Porcję produktu, która została
przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin.
Potrzebujesz specjalistycznej porady?
Umów się na bezpłatną konsultację żywieniową z naszym Ekspertem!

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza. Resource 2.0, Resource
2.0+Fibre: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia.
Resource Protein: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka
niedożywienia, któremu może towarzyszyć zwiększone zapotrzebowanie na białko.
Resource Diabet Plus:
Do
postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami
metabolizmu glukozy. Resource Instant Protein: Do postępowania dietetycznego u pacjentów w stanach
niedożywienia lub w przypadku ryzyka niedożywienia, u których może występować zwiększone zapotrzebowanie na
białko. Resource Refresh: Do postępowania dietetycznego u pacjentów onkologicznych z zaburzeniami
zmysłu
smaku związanymi z radioterapią lub chemioterapią, niedożywionych lub z ryzykiem niedożywienia. Impact
Oral:
Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia lub ryzyku niedożywienia u pacjentów chirurgicznych w
okresie okołooperacyjnym.
1. Badanie przeprowadzono w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali
produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o
smaku
waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym. Suma odpowiedzi: "Wyjątkowo mi odpowiada",
"bardzo
mi odpowiada" i "raczej mi odpowiada".
2. Badanie przeprowadzono w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali
produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o smaku
waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym. Suma odpowiedzi: "zdecydowanie kupię" i "raczej
kupię".
3. Badanie przeprowadzono w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali
produktu Resource 2.0 o smaku waniliowym oraz Nutridrink o smaku waniliowym. Wynik
podany z
uwzględnieniem grupy pacjentów, którzy dokonali wyboru jednego produktu. N=166.
4. Resource 2.0 o smaku czekolada mięta zawiera 21 g węglowodanów / 100 ml.