Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Resource® 2.0

Resource® 2.0

Resource 2.0 to wysokoenergetyczny preparat odżywczy w płynnej formie, który dostarcza aż 400 kcal i 18 g białka w jednej butelce. Jest to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dla osób niedożywionych lub zagrożonych rozwojem niedożywienia. Może być stosowana jako uzupełnienie diety lub wyłączne źródło pożywienia.

Produkt Resource 2.0 może okazać się pomocny w przypadku, gdy istnieje ryzyko pogorszenia się stanu odżywienia, np.:

  • w chorobach nowotworowych,
  • w okresie okołooperacyjnym,
  • u osób z dysfagią (zaburzenia połykania i żucia),
  • w chorobach neurologicznych (udar),
  • przy długotrwałym braku apetytu,
  • w przypadku szybkiej, niezamierzonej utraty masy ciała,
  • przy znacznym ograniczaniu spożycia posiłków,
  • w podeszłym wieku,
  • w okresie rekonwalescencji.

Dlaczego warto zastosować produkt Resource 2.0?

  • duża dawka energii – 400 kcal w 1 butelce,
  • skoncentrowana ilość pełnowartościowego białka – 18 g w 1 butelce,
  • szeroki wybór smaków – 4 smaki do wyboru,
  • łatwy w użyciu - płynna forma preparatu.

Resource 2.0 to wysokoenergetyczny preparat odżywczy w płynnej formie, który dostarcza aż 400 kcal i 18 g białka w jednej butelce. Jest to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dla osób niedożywionych lub zagrożonych rozwojem niedożywienia. Może być stosowana jako uzupełnienie diety lub wyłączne źródło pożywienia.

Produkt Resource 2.0 może okazać się pomocny w przypadku, gdy istnieje ryzyko pogorszenia się stanu odżywienia, np.:

  • w chorobach nowotworowych,
  • w okresie okołooperacyjnym,
  • u osób z dysfagią (zaburzenia połykania i żucia),
  • w chorobach neurologicznych (udar),
  • przy długotrwałym braku apetytu,
  • w przypadku szybkiej, niezamierzonej utraty masy ciała,
  • przy znacznym ograniczaniu spożycia posiłków,
  • w podeszłym wieku,
  • w okresie rekonwalescencji.

Dlaczego warto zastosować produkt Resource 2.0?

  • duża dawka energii – 400 kcal w 1 butelce,
  • skoncentrowana ilość pełnowartościowego białka – 18 g w 1 butelce,
  • szeroki wybór smaków – 4 smaki do wyboru,
  • łatwy w użyciu - płynna forma preparatu.

Wysokoenergetyczny
400 kcal/200 ml
Zalecane spożycie:
1-3 butelek dziennie

jako uzupełnienie codziennej
diety lub zgodnie z zaleceniem
lekarza, jeśli stosowany jako
jedyne źródło pożywienia.

Smaki produktu:

Resource 2.0 o smaku waniliowym

Waniliowy

Resource 2.0 o smaku morelowym

Morelowy

Resource 2.0 o smaku ananas-mango

Ananas-mango

Resource 2.0 o smaku czekolada-mięta

Czekolada-mięta


Ocena smaków produktów:

W 2017 Nestlé Health Science przeprowadziło badanie konsumenckie, w którym pacjenci dokonali oceny smaku preparatów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Nutridrink o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink Protein o smaku truskawkowym.1

83% badanych pacjentów pozytywnie oceniło produkt Resource 2.0 o smaku waniliowym.1

34 badanych pacjentów kupiłoby Resource 2.0 o smaku waniliowym jako wsparcie żywieniowe w chorobie.2

69% pacjentów, którzy wzięli udział w badaniu i dokonali wyboru preferowało Resource 2.0 o smaku waniliowym w porównaniu do Nutridrink o smaku waniliowym.3

Opinie o naszych produktach

Smak jest istotny, bo w okresie choroby jest nadwrażliwość na smaki. Dlatego cieszę się, że Resource ma ciekawe smaki. Mnie najbardziej odpowiadał smak waniliowy.

Produkty Resource doskonale odżywiają organizm po ciężkich chorobach (nowotworowej) lub w trakcie niej. Są wygodne do użycia, mają dobre smaki (waniliowy przypadł mi do gustu), są syte. Zdecydowanie polecam!


Napisz opinię

Polecany na etapie

Zostałem
zdiagnozowany

Czytaj więcej

Zaczynam
leczenie

Czytaj więcej

Doświadczam
skutków
ubocznych
leczenia

Czytaj więcej

Skończyłem
leczenie

Czytaj więcej

Jestem
opiekunem

Czytaj więcej

Składniki

2 kcal/ml
9 g białka/100 ml (białka mleka)
21,4 g węglowodanów/100 ml4
520 mOsm/l
Zawartość laktozy (<0,5 g/100 ml)

Procentowy udział
energii (% kcal)

Składniki (smak waniliowy)

Resource 2.0 o smaku waniliowym


Woda, syrop glukozowy, białka mleka, olej roślinny (rzepakowy), sacharoza, składniki mineralne (cytrynian sodu, cytrynian potasu, chlorek potasu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II) , chlorek sodu, siarczan cynku, cytrynian wapnia, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu), emulgatory (E472e, E471), stabilizator (E418), aromat, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, B1, A, B2, D, K, kwas foliowy, biotyna).

Zawiera białka mleka. Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.


Składniki (smak morelowy)

Resource 2.0 o smaku morelowym


Woda, syrop glukozowy, białka mleka, olej roślinny (rzepakowy), sacharoza, składniki mineralne (cytrynian sodu, cytrynian potasu, chlorek potasu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), chlorek sodu, siarczan cynku, cytrynian wapnia, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu), emulgatory (E472e, E471), stabilizator (E418), witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, B1, A, B2, D, K, kwas foliowy, biotyna), aromat, barwniki (E120 i E160a(ii)).

Zawiera białka mleka. Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.


Składniki (smak ananas-mango)

Resource 2.0 o smaku ananas-mango


Woda, syrop glukozowy, białka mleka, olej roślinny (rzepakowy), sacharoza, składniki mineralne (cytrynian sodu, cytrynian potasu, chlorek potasu, tlenek magnezu, cytrynian magnezu, siarczan żelaza (II), chlorek sodu, siarczan cynku, cytrynian wapnia, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgatory (E472e, E471), witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, tiamina, ryboflawina, A, kwas foliowy, K, biotyna, D), aromaty, stabilizator (E418), barwnik (beta-karoten).

Produkt bezglutenowy. Zawiera białka mleka. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.


Składniki (smak czekolada-mięta)

Resource 2.0 o smaku czekolada-mięta


Woda, syrop glukozowy, białka mleka, olej roślinny (rzepakowy), sacharoza, kakao w proszku (1,3%), emulgatory (E471, E472e), składniki mineralne (cytrynian sodu, chlorek potasu, cytrynian magnezu, cytrynian wapnia, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), chlorek sodu, siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, jodek potasu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, selenian (VI) sodu), aromaty, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, tiamina, ryboflawina, A, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (E418).

Zawiera białka mleka. Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.




Tabele wartości odżywczych

Tabela wartości odżywczych (smak waniliowy)

Resource 2.0 o smaku waniliowym
Pobierz

Tabela wartości odżywczych (smak morelowy)

Resource 2.0 o smaku morelowym
Pobierz

Tabela wartości odżywczych (smak ananas-mango)

Resource 2.0 o smaku ananas-mango
Pobierz

Tabela wartości odżywczych (smak czekolada-mięta)

Resource 2.0 o smaku czekolada-mięta
Pobierz




Dedykowany dla

Kobieta w chuście

Pacjenci
onkologiczni

Więcej informacji

btn-arrow
Starsza kobieta z pielęgniarką

Osoby
w podeszłym wieku

Więcej informacji

btn-arrow
Kobieta w szpitalu z pielęgniarką

Osoby w okresie
rekonwalescencji

Więcej informacji

btn-arrow
Mężczyzna w szpitalu

Osoby w okresie
okołooperacyjnym

Więcej informacji

btn-arrow
Mężczyzna z urazem szyi

Pacjenci
neurologiczni

Więcej informacji

btn-arrow

Ważne informacje

Stosować pod kontrolą lekarza. Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Odpowiedni powyżej 3. roku życia. Do podawania doustnego lub przez zgłębnik. Nie dodawać żywności ani leków, jeżeli produkt jest podawany przez zgłębnik.

Najlepiej podawać schłodzony. Zamknięty produkt przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin. Porcję produktu, która została przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin.


Potrzebujesz specjalistycznej porady?
Umów się na bezpłatną konsultację żywieniową z naszym Ekspertem!

Konsultacje

btn-arrow
Katarzyna Zadka – Ekspert NHSc

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza. Resource 2.0, Resource 2.0+Fibre: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia. Resource Protein: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia, któremu może towarzyszyć zwiększone zapotrzebowanie na białko. Resource Diabet Plus: Do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy. Resource Instant Protein: Do postępowania dietetycznego u pacjentów w stanach niedożywienia lub w przypadku ryzyka niedożywienia, u których może występować zwiększone zapotrzebowanie na białko. Resource Refresh: Do postępowania dietetycznego u pacjentów onkologicznych z zaburzeniami zmysłu smaku związanymi z radioterapią lub chemioterapią, niedożywionych lub z ryzykiem niedożywienia. Impact Oral: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia lub ryzyku niedożywienia u pacjentów chirurgicznych w okresie okołooperacyjnym.

1. Badanie przeprowadzono w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o smaku waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym. Suma odpowiedzi: "Wyjątkowo mi odpowiada", "bardzo mi odpowiada" i "raczej mi odpowiada".
2. Badanie przeprowadzono w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o smaku waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym. Suma odpowiedzi: "zdecydowanie kupię" i "raczej kupię".
3. Badanie przeprowadzono w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktu Resource 2.0 o smaku waniliowym oraz Nutridrink o smaku waniliowym. Wynik podany z uwzględnieniem grupy pacjentów, którzy dokonali wyboru jednego produktu. N=166.
4. Resource 2.0 o smaku czekolada mięta zawiera 21 g węglowodanów / 100 ml.