infolinia: +48 801 333 000
Resource® Protein
Resource Protein to wysokobiałkowy preparat odżywczy w płynnej formie,
który
dostarcza aż 18,8 g białka w jednej butelce. Jest to żywność
specjalnego przeznaczenia
medycznego
dla
osób niedożywionych lub zagrożonych rozwojem niedożywienia, u których zapotrzebowanie na białko może
być
zwiększone w wyniku choroby. Może być stosowana jako uzupełnienie diety lub wyłączne źródło
pożywienia.
W jakich sytuacjach wskazane może być zastosowanie preparatu Resource Protein?
- w chorobie nowotworowej,
- w okresie okołooperacyjnym,
- u osób w wieku starszym,
- w chorobach przewlekłych,
- w okresie rekonwalescencji.
Dzięki wykorzystaniu preparatu Resource Protein możliwe jest:
- uzupełnienie diety w pełnowartościowe białko – 1 butelka dostarcza 18,8 g białka,
- zwiększenie kaloryczności diety – 250 kcal w 1 butelce
- spowolnienie utraty tkanki mięśniowej,
- szeroki wybór smaków – 5 smaków do wyboru,
- łatwy w użyciu - płynna forma preparatu.
Resource Protein to wysokobiałkowy preparat odżywczy w płynnej formie,
który
dostarcza aż 18,8 g białka w jednej butelce. Jest to żywność
specjalnego przeznaczenia
medycznego
dla
osób niedożywionych lub zagrożonych rozwojem niedożywienia, u których zapotrzebowanie na białko może
być
zwiększone w wyniku choroby. Może być stosowana jako uzupełnienie diety lub wyłączne źródło
pożywienia.
W jakich sytuacjach wskazane może być zastosowanie preparatu Resource Protein?
- w chorobie nowotworowej,
- w okresie okołooperacyjnym,
- u osób w wieku starszym,
- w chorobach przewlekłych,
- w okresie rekonwalescencji.
Dzięki wykorzystaniu preparatu Resource Protein możliwe jest:
- uzupełnienie diety w pełnowartościowe białko – 1 butelka dostarcza 18,8 g białka,
- zwiększenie kaloryczności diety – 250 kcal w 1 butelce
- spowolnienie utraty tkanki mięśniowej,
- szeroki wybór smaków – 5 smaków do wyboru,
- łatwy w użyciu - płynna forma preparatu.

18,8 g białka/200 ml

1-3 butelek dziennie
jako uzupełnienie codziennej
diety lub zgodnie z zaleceniem
lekarza, jeśli stosowany jako
jedyne źródło pożywienia.
Smaki produktu:

Truskawkowy

Owoców leśnych

Waniliowy

Morelowy

Czekoladowy
Ocena smaków produktów:
W 2017 Nestlé Health Science przeprowadziło badanie konsumenckie, w którym pacjenci dokonali oceny smaku preparatów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Nutridrink o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink Protein o smaku truskawkowym.1
Zamów próbkę

Aż 81% badanych pacjentów pozytywnie oceniło produkt Resource Protein o smaku truskawkowym.1

3⁄4 badanych pacjentów kupiłoby Resource Protein o smaku truskawkowym jako wsparcie żywieniowe w chorobie.2

70% pacjentów, którzy wzięli udział w badaniu i dokonali wyboru preferowało Resource Protein o smaku truskawkowym w porównaniu do Nutridrink Protein o smaku truskawkowym.3
Polecany na etapie
Składniki
1,25 kcal/ml
9,4 g białka/100 ml (białka mleka)
14 g węglowodanów/100 ml
390 mOsm/l4
Zawartość laktozy (<0,5 g/100 ml)
Procentowy udział
energii (% kcal)

Składniki (smak truskawkowy)

Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza,
olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu,
cytrynian magnezu,
tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II),
fluorek sodu, chlorek
chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat,
skrobia, witaminy
(C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D),
stabilizator (karagen),
barwnik (E120).
Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Składniki (smak owoców leśnych)

Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza,
olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu,
cytrynian magnezu,
tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II),
fluorek sodu, chlorek
chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat,
skrobia, witaminy
(C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D),
stabilizator (karagen),
barwnik (E120).
Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Składniki (smak waniliowy)

Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza,
olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu,
cytrynian magnezu,
tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II),
fluorek sodu, chlorek
chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat,
skrobia, witaminy
(C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D),
stabilizator (karagen),
barwnik (E120).
Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Składniki (smak morelowy)

Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza,
olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu,
cytrynian magnezu,
tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II),
fluorek sodu, chlorek
chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat,
skrobia, witaminy
(C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D),
stabilizator (karagen),
barwnik (E120).
Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Składniki (smak czekoladowy)

Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza,
olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu,
cytrynian magnezu,
tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II),
fluorek sodu, chlorek
chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat,
skrobia, witaminy
(C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D),
stabilizator (karagen),
barwnik (E120).
Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Tabele wartości odżywczych
Dedykowany dla

Pacjenci
onkologiczni
Więcej informacji

Osoby
w podeszłym wieku
Więcej informacji

Osoby w okresie
rekonwalescencji
Więcej informacji

Osoby w okresie
okołooperacyjnym
Więcej informacji

Pacjenci
neurologiczni
Więcej informacji
Ważne informacje
Stosować pod kontrolą lekarza. Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego Odpowiedni powyżej 3. roku życia. Do podawania doustnego lub przez zgłębnik. Nie dodawać żywności ani leków, jeżeli produkt jest podawany przez zgłębnik. Najlepiej podawać schłodzony. Zamknięte opakowanie przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin. Porcję produktu, która została przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin.
Potrzebujesz specjalistycznej porady?
Umów się na bezpłatną konsultację żywieniową z naszym Ekspertem!

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza. Resource 2.0, Resource
2.0+Fibre: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia.
Resource Protein: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka
niedożywienia, któremu może towarzyszyć zwiększone zapotrzebowanie na białko.
Resource Diabet Plus:
Do
postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami
metabolizmu glukozy. Resource Instant Protein: Do postępowania dietetycznego u pacjentów w stanach
niedożywienia lub w przypadku ryzyka niedożywienia, u których może występować zwiększone zapotrzebowanie na
białko. Resource Refresh: Do postępowania dietetycznego u pacjentów onkologicznych z zaburzeniami
zmysłu
smaku związanymi z radioterapią lub chemioterapią, niedożywionych lub z ryzykiem niedożywienia. Impact
Oral:
Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia lub ryzyku niedożywienia u pacjentów chirurgicznych w
okresie okołooperacyjnym.
1. Badanie przeprowadzono w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali
produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o
smaku
waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym. Suma odpowiedzi: "Wyjątkowo mi odpowiada",
"bardzo
mi odpowiada" i "raczej mi odpowiada".
2. Badanie przeprowadzono w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali
produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o smaku
waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym. Suma odpowiedzi: "zdecydowanie kupię" i "raczej
kupię".
3. Badanie przeprowadzono w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali
produktu Resource Protein o smaku truskawkowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym. Wynik
podany z
uwzględnieniem grupy pacjentów, którzy dokonali wyboru jednego produktu. N=175.
4. Resource Protein o smaku czekoladowym ma osmolarność 450 mOsm/l.