Resource Protein

Resource Protein
Dieta kompletna pod względem odżywczym

 

Normoenergetyczny

250 kcal/200 ml

 

Wysokobiałkowy

18,8 g białka/200 ml

 

Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia, np. w:

 

  • W chorobach nowotworowych
  • W chorobach przewlekłych
  • U osób w podeszłym wieku
  • W okresie okołooperacyjnym
  • W okresie rekonwalescencji
 

Zalecane spożycie:

 

1-3 butelek dziennie jako uzupełnienie codziennej diety lub zgodnie z zaleceniem lekarza, jeśli stosowany jako jedyne źródło pożywienia.

 

Smaki:

 

  • Truskawkowy
  • Morelowy
  • Czekoladowy

W 2017 Nestlé Health Science przeprowadziło badanie konsumenckie, w którym pacjenci dokonali oceny smaku preparatów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Nutridrink o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink Protein o smaku truskawkowym.1

81% badanych pacjentów pozytywnie oceniło produkt Resource Protein o smaku truskawkowym.1

¾ badanych pacjentów kupiłoby Resource Protein o smaku truskawkowym jako wsparcie żywieniowe w chorobie.2

70% pacjentów, którzy wzięli udział w badaniu i dokonali wyboru preferowało Resource Protein o smaku truskawkowym w porównaniu do Nutridrink Protein o smaku truskawkowym.3

Wartość odżywcza
(wybrane składniki):

ONS-Brand product Zone
  1. Badanie przeprowadzono w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o smaku waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym. Suma odpowiedzi: "Wyjątkowo mi odpowiada", "bardzo mi odpowiada" i "raczej mi odpowiada".
  2. Badanie przeprowadzono w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o smaku waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym. Suma odpowiedzi: "zdecydowanie kupię" i "raczej kupię".
  3. Badanie przeprowadzono w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktu Resource Protein o smaku truskawkowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym. Wynik podany z uwzględnieniem grupy pacjentów, którzy dokonali wyboru jednego produktu. N=175.
  4. Resource Protein o smaku czekoladowym ma osmolarność 450 mOsm/l.
 
Dietetyczne środki spożywcze specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza. Resource Protein: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia.