Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Resource® 2.0+Fibre

Resource® Protein

Resource Protein to wysokobiałkowy preparat odżywczy w płynnej formie, który dostarcza aż 18,8 g białka w jednej butelce. Jest to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dla osób niedożywionych lub zagrożonych rozwojem niedożywienia, u których zapotrzebowanie na białko może być zwiększone w wyniku choroby. Może być stosowana jako uzupełnienie diety lub wyłączne źródło pożywienia.

W jakich sytuacjach wskazane może być zastosowanie preparatu Resource Protein?

  • w chorobie nowotworowej,
  • w okresie okołooperacyjnym,

Resource 2.0 + Fibre to wysokoenergetyczny preparat odżywczy w płynnej formie, z dodatkiem błonnika, który dostarcza aż 400 kcal i 5 g błonnika w jednej butelce. Jest to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dedykowana osobom niedożywionym lub zagrożonym rozwojem niedożywienia. Może być stosowana jako uzupełnienie diety lub wyłączne źródło pożywienia.

W jakich sytuacjach warto rozważyć zastosowanie preparatu Resource 2.0+Fibre?

  • zaburzenia pracy jelit,
  • choroby nowotworowe,
  • długotrwały brak apetytu,
  • dysfagia (zaburzenia połykania i żucia),
  • szybka, niezamierzona utrata masy ciała,
  • znacznie zmniejszone spożycie posiłków,
  • okres okołooperacyjny,
  • choroby neurologiczne (udar),
  • okres rekonwalescencji.

Jakie korzyści mogą wynikać z zastosowania produktu Resource 2.0+Fibre?

  • zwiększenie kaloryczności diety – aż 400 kcal w 1 butelce,
  • dodatek błonnika w diecie – 5 g błonnika w 1 butelce,
  • uzupełnienie jadłospisu w pełnowartościowe białko – 18 g białka w 1 butelce,
  • łatwy w użyciu - płynna forma preparatu.

Ikona baterii duża
Wysokobiałkowy
18,8 g białka/200 ml
Zalecane spożycie:
1-3 butelek dziennie
jako uzupełnienie diety lub zgodnie z zaleceniem lekarza, jeśli stosowany jako jedyne źródło pożywienia.
Ikona fibre
Produkt Roku 2024*
Dowiedz się więcej

Smaki produktu:

Resource Protein o smaku truskawkowym

Truskawkowy

Resource Protein o smaku owoców leśnych

Owoców leśnych

Resource Protein o smaku waniliowym

Waniliowy

Resource Protein o smaku morelowym

Morelowy

Resource Protein o smaku czekoladowym

Czekoladowy



Resource Produkt Roku 2024

*Jak co roku wydawnictwo Apteka Media Sp. z o.o., wydawca m.in. miesięcznika „Świat farmacji” za pośrednictwem farmaceutów wyłonił zwycięskie Produkty Roku w poszczególnych kategoriach. Wyniki badań ankiety zostały opublikowane w kwietniu 2024, w podręczniku "Świat farmacji - Produkty Roku 2024".

Na pytanie: „Który produkt będą Państwo najczęściej polecali swoim pacjentom w roku 2024?” większość farmaceutów wskazało produkt Resource w kategorii "Żywienie medyczne".

Polecany na etapie

Zostałem
zdiagnozowany

Czytaj więcej

Zaczynam
leczenie

Czytaj więcej

Doświadczam
skutków
ubocznych
leczenia

Czytaj więcej

Skończyłem
leczenie

Czytaj więcej

Jestem
opiekunem

Czytaj więcej

Składniki

1,25 kcal/ml
9,4 g białka/100 ml (białka mleka)
14 g węglowodanów/100 ml
390 mOsm/l1
Zawartość laktozy (<0,5 g/100 ml)

Procentowy udział
energii (% kcal)

Składniki Resource Protein

Składniki (smak truskawkowy)

Resource Protein o smaku truskawkowym


Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwnik (E120).

Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.


Składniki (smak owoców leśnych)

Resource Protein o smaku owoców leśnych


Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwnik (E120).

Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.


Składniki (smak waniliowy)

Resource Protein o smaku waniliowym


Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwnik (E120).

Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.


Składniki (smak morelowy)

Resource Protein o smaku morelowym


Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwnik (E120).

Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.


Składniki (smak czekoladowy)

Resource Protein o smaku czekoladowym


Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwnik (E120).

Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.




Tabele wartości odżywczych

Tabela wartości odżywczych (smak truskawkowy)

Resource Protein o smaku truskawkowym
Pobierz

Tabela wartości odżywczych (smak owoców leśnych)

Resource Protein o smaku owoców leśnych
Pobierz

Tabela wartości odżywczych (smak waniliowy)

Resource Protein o smaku waniliowym
Pobierz

Tabela wartości odżywczych (smak morelowy)

Resource Protein o smaku morelowym
Pobierz

Tabela wartości odżywczych (smak czekoladowy)

Resource Protein o smaku czekoladowym
Pobierz




Dedykowany dla

Kobieta w chuście

Pacjenci
onkologiczni

Więcej informacji

btn-arrow
Starsza kobieta z pielęgniarką

Osoby
w podeszłym wieku

Więcej informacji

btn-arrow
Kobieta w szpitalu z pielęgniarką

Osoby w okresie
rekonwalescencji

Więcej informacji

btn-arrow
Mężczyzna w szpitalu

Osoby w okresie
okołooperacyjnym

Więcej informacji

btn-arrow
Mężczyzna z urazem szyi

Pacjenci
neurologiczni

Więcej informacji

btn-arrow

Ważne informacje

Stosować pod kontrolą lekarza. Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Odpowiedni powyżej 3. roku życia. Do podawania doustnego lub przez zgłębnik. Nie dodawać żywności ani leków, jeżeli produkt jest podawany przez zgłębnik. Najlepiej podawać schłodzony. Zamknięte opakowanie przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin. Porcje produktu, która została przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin.


Potrzebujesz specjalistycznej porady?
Umów się na bezpłatną konsultację żywieniową z naszym Ekspertem!

Konsultacje

btn-arrow
Katarzyna Zadka – Ekspert NHSc

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza. Resource 2.0, Resource 2.0+Fibre: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia. Resource Protein: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia, któremu może towarzyszyć zwiększone zapotrzebowanie na białko. Resource Diabet Plus: Do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy. Resource Instant Protein: Do postępowania dietetycznego u pacjentów w stanach niedożywienia lub w przypadku ryzyka niedożywienia, u których może występować zwiększone zapotrzebowanie na białko. Resource Refresh: Do postępowania dietetycznego u pacjentów onkologicznych z zaburzeniami zmysłu smaku związanymi z radioterapią lub chemioterapią, niedożywionych lub z ryzykiem niedożywienia. Impact Oral: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia lub ryzyku niedożywienia u pacjentów chirurgicznych w okresie okołooperacyjnym.