Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Resource Protein

Resource® Protein

Resource Protein to wysokobiałkowy preparat odżywczy w płynnej formie, który dostarcza aż 18,8 g białka w jednej butelce. Jest to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dla osób niedożywionych lub zagrożonych rozwojem niedożywienia, u których zapotrzebowanie na białko może być zwiększone w wyniku choroby. Może być stosowana jako uzupełnienie diety lub wyłączne źródło pożywienia.

W jakich sytuacjach wskazane może być zastosowanie preparatu Resource Protein?

  • w chorobie nowotworowej,
  • w okresie okołooperacyjnym,
  • u osób w wieku starszym,
  • w chorobach przewlekłych,
  • w okresie rekonwalescencji.

Dzięki wykorzystaniu preparatu Resource Protein możliwe jest:

  • uzupełnienie diety w pełnowartościowe białko – 1 butelka dostarcza 18,8 g białka,
  • zwiększenie kaloryczności diety – 250 kcal w 1 butelce
  • spowolnienie utraty tkanki mięśniowej,
  • szeroki wybór smaków – 5 smaków do wyboru,
  • łatwy w użyciu - płynna forma preparatu.

Resource Protein to wysokobiałkowy preparat odżywczy w płynnej formie, który dostarcza aż 18,8 g białka w jednej butelce. Jest to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dla osób niedożywionych lub zagrożonych rozwojem niedożywienia, u których zapotrzebowanie na białko może być zwiększone w wyniku choroby. Może być stosowana jako uzupełnienie diety lub wyłączne źródło pożywienia.

W jakich sytuacjach wskazane może być zastosowanie preparatu Resource Protein?

  • w chorobie nowotworowej,
  • w okresie okołooperacyjnym,
  • u osób w wieku starszym,
  • w chorobach przewlekłych,
  • w okresie rekonwalescencji.

Dzięki wykorzystaniu preparatu Resource Protein możliwe jest:

  • uzupełnienie diety w pełnowartościowe białko – 1 butelka dostarcza 18,8 g białka,
  • zwiększenie kaloryczności diety – 250 kcal w 1 butelce
  • spowolnienie utraty tkanki mięśniowej,
  • szeroki wybór smaków – 5 smaków do wyboru,
  • łatwy w użyciu - płynna forma preparatu.

Wysokobiałkowy
18,8 g białka/200 ml
Zalecane spożycie:
1-3 butelek dziennie

jako uzupełnienie codziennej
diety lub zgodnie z zaleceniem
lekarza, jeśli stosowany jako
jedyne źródło pożywienia.

Smaki produktu:

Resource Protein o smaku truskawkowym

Truskawkowy

Resource Protein o smaku owoców leśnych

Owoców leśnych

Resource Protein o smaku waniliowym

Waniliowy

Resource Protein o smaku morelowym

Morelowy

Resource Protein o smaku czekoladowym

Czekoladowy


Ocena smaków produktów:

W 2017 Nestlé Health Science przeprowadziło badanie konsumenckie, w którym pacjenci dokonali oceny smaku preparatów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Nutridrink o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink Protein o smaku truskawkowym.1

Zamów próbkę

btn-arrow

81% badanych pacjentów pozytywnie oceniło produkt Resource Protein o smaku truskawkowym.1

34 badanych pacjentów kupiłoby Resource Protein o smaku truskawkowym jako wsparcie żywieniowe w chorobie.2

70% pacjentów, którzy wzięli udział w badaniu i dokonali wyboru preferowało Resource Protein o smaku truskawkowym w porównaniu do Nutridrink Protein o smaku truskawkowym.3

Opinie o naszych produktach

Są to doskonałe preparaty dietetyczne. Zawierają dużą ilość pełnowartościowego białka, które jest składnikiem budulcowym naszego organizmu. Mają bardzo dobry naturalny smak, aksamitną konsystencję. Pije się je z przyjemnością.

Smak produktów jest dla mnie bardzo istotny, ponieważ preparaty odżywcze muszą być smaczne, aby ich codzienne spożywanie sprawiało przyjemność, a nie obowiązek.


Napisz opinię

Polecany na etapie

Zostałem
zdiagnozowany

Czytaj więcej

Zaczynam
leczenie

Czytaj więcej

Doświadczam
skutków
ubocznych
leczenia

Czytaj więcej

Skończyłem
leczenie

Czytaj więcej

Jestem
opiekunem

Czytaj więcej

Składniki

1,25 kcal/ml
9,4 g białka/100 ml (białka mleka)
14 g węglowodanów/100 ml
390 mOsm/l4
Zawartość laktozy (<0,5 g/100 ml)

Procentowy udział
energii (% kcal)

Składniki (smak truskawkowy)

Resource Protein o smaku truskawkowym


Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwnik (E120).

Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.


Składniki (smak owoców leśnych)

Resource Protein o smaku owoców leśnych


Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwnik (E120).

Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.


Składniki (smak waniliowy)

Resource Protein o smaku waniliowym


Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwnik (E120).

Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.


Składniki (smak morelowy)

Resource Protein o smaku morelowym


Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwnik (E120).

Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.


Składniki (smak czekoladowy)

Resource Protein o smaku czekoladowym


Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwnik (E120).

Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.




Tabele wartości odżywczych

Tabela wartości odżywczych (smak truskawkowy)

Resource Protein o smaku truskawkowym
Pobierz

Tabela wartości odżywczych (smak owoców leśnych)

Resource Protein o smaku owoców leśnych
Pobierz

Tabela wartości odżywczych (smak waniliowy)

Resource Protein o smaku waniliowym
Pobierz

Tabela wartości odżywczych (smak morelowy)

Resource Protein o smaku morelowym
Pobierz

Tabela wartości odżywczych (smak czekoladowy)

Resource Protein o smaku czekoladowym
Pobierz




Dedykowany dla

Kobieta w chuście

Pacjenci
onkologiczni

Więcej informacji

btn-arrow
Starsza kobieta z pielęgniarką

Osoby
w podeszłym wieku

Więcej informacji

btn-arrow
Kobieta w szpitalu z pielęgniarką

Osoby w okresie
rekonwalescencji

Więcej informacji

btn-arrow
Mężczyzna w szpitalu

Osoby w okresie
okołooperacyjnym

Więcej informacji

btn-arrow
Mężczyzna z urazem szyi

Pacjenci
neurologiczni

Więcej informacji

btn-arrow

Ważne informacje

Stosować pod kontrolą lekarza. Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego Odpowiedni powyżej 3. roku życia. Do podawania doustnego lub przez zgłębnik. Nie dodawać żywności ani leków, jeżeli produkt jest podawany przez zgłębnik. Najlepiej podawać schłodzony. Zamknięte opakowanie przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin. Porcję produktu, która została przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin.


Potrzebujesz specjalistycznej porady?
Umów się na bezpłatną konsultację żywieniową z naszym Ekspertem!

Konsultacje

btn-arrow
Katarzyna Zadka – Ekspert NHSc

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza. Resource 2.0, Resource 2.0+Fibre: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia. Resource Protein: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia, któremu może towarzyszyć zwiększone zapotrzebowanie na białko. Resource Diabet Plus: Do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy. Resource Instant Protein: Do postępowania dietetycznego u pacjentów w stanach niedożywienia lub w przypadku ryzyka niedożywienia, u których może występować zwiększone zapotrzebowanie na białko. Resource Refresh: Do postępowania dietetycznego u pacjentów onkologicznych z zaburzeniami zmysłu smaku związanymi z radioterapią lub chemioterapią, niedożywionych lub z ryzykiem niedożywienia. Impact Oral: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia lub ryzyku niedożywienia u pacjentów chirurgicznych w okresie okołooperacyjnym.

1. Badanie przeprowadzono w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o smaku waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym. Suma odpowiedzi: "Wyjątkowo mi odpowiada", "bardzo mi odpowiada" i "raczej mi odpowiada".
2. Badanie przeprowadzono w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o smaku waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym. Suma odpowiedzi: "zdecydowanie kupię" i "raczej kupię".
3. Badanie przeprowadzono w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktu Resource Protein o smaku truskawkowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym. Wynik podany z uwzględnieniem grupy pacjentów, którzy dokonali wyboru jednego produktu. N=175.
4. Resource Protein o smaku czekoladowym ma osmolarność 450 mOsm/l.