Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Resource® 2.0+Fibre

Resource® Diabet Plus

Resource Diabet Plus to wysokoenergetyczny i wysokobiałkowy preparat odżywczy w płynnej formie z dodatkiem błonnika, który dostarcza aż 320 kcal i 5 g błonnika w jednej butelce. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dla osób niedożywionych lub zagrożonych rozwojem niedożywienia, u których stwierdzono zaburzenia metabolizmu glukozy (np. cukrzyca, insulinooporność). Może być stosowana jako uzupełnienie diety lub wyłączne źródło pożywienia.

Produkt Resource Diabet Plus może okazać się skutecznym rozwiązaniem dla pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy:

  • w okresie okołooperacyjnym,
  • w podeszłym wieku,
  • podczas terapii przeciwnowotworowej,
  • w okresie rekonwalescencji,
  • w chorobach neurologicznych,
  • w przypadku leczenia odleżyn i ran.

Dlaczego warto sięgnąć po preparat Resource Diabet Plus?

  • pozwala na uzupełnienie diety w pełnowartościowe białko,
  • dostarcza 5 g błonnika w 1 butelce,
  • charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym jest to wzrost stężenia poziomu glukozy we krwi po posiłku, dzięki czemu nie wywołuje znacznych wahań glikemii,
  • pozwala na urozmaicenie posiłków,
  • łatwy w użyciu - płynna forma preparatu.

Resource Diabet Plus to wysokoenergetyczny i wysokobiałkowy preparat odżywczy w płynnej formie z dodatkiem błonnika, który dostarcza aż 320 kcal i 5 g błonnika w jednej butelce. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dla osób niedożywionych lub zagrożonych rozwojem niedożywienia, u których stwierdzono zaburzenia metabolizmu glukozy (cukrzyca, insulinooporność). Może być stosowana jako uzupełnienie diety lub wyłączne źródło pożywienia.

Produkt Resource Diabet Plus może okazać się skutecznym rozwiązaniem dla pacjentów z cukrzycą i insulinoopornością:

  • w okresie okołooperacyjnym,
  • w podeszłym wieku,
  • podczas terapii przeciwnowotworowej,
  • w okresie rekonwalescencji,
  • w chorobach neurologicznych,
  • w przypadku leczenia odleżyn i ran.

Dlaczego warto sięgnąć po preparat Resource Diabet Plus?

  • pozwala na uzupełnienie diety w pełnowartościowe białko,
  • dostarcza 5 g błonnika w 1 butelce,
  • charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym (jest to wzrost stężenia poziomu glukozy we krwi po posiłku), dzięki czemu nie wywołuje znacznych wahań glikemii,
  • pozwala na urozmaicenie posiłków,
  • łatwy w użyciu - płynna forma preparatu.

Ikona cukrzycy mała
Niski indeks glikemiczny
Zalecane spożycie:
1-3 butelek dziennie
jako uzupełnienie diety
lub zgodnie z zaleceniem
lekarza, jeśli stosowany jako
jedyne źródło pożywienia.

Smaki produktu:

Resource Diabet Plus o smaku truskawkowym

Truskawkowy

Resource Diabet Plus o smaku waniliowym

Waniliowy



Polecany na etapie

Zostałem
zdiagnozowany

Czytaj więcej

Zaczynam
leczenie

Czytaj więcej

Doświadczam
skutków
ubocznych
leczenia

Czytaj więcej

Skończyłem
leczenie

Czytaj więcej

Jestem
opiekunem

Czytaj więcej

Składniki

1,6 kcal/ml
9 g białka/100 ml (białka mleka)
15,7 g węglowodanów/100 ml
2,5 g błonnika/100 ml
300 mOsm/l
Zawartość laktozy (<0,3 g/100 ml)

Procentowy udział
energii (% kcal)

Procentowy udział energii Resource 2.0+Fibre

Składniki (smak truskawkowy)

Resource Diabet Plus o smaku truskawkowym


Woda, skrobia, białka mleka, olej rzepakowy, błonnik (częściowo hydrolizowana guma guar, guma akacjowa, fruktooligosacharydy, inulina), izomaltuloza*, emulgator (E471), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, selenian (VI) sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu), aromat, regulator kwasowości (E524), witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, B1, A, B2, D, K, kwas foliowy, B12, biotyna), substancja słodząca (E950), barwnik (E120).

*Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.

Produkt bezglutenowy. Nie zawiera laktozy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.


Składniki (smak waniliowy)

Resource Diabet Plus o smaku waniliowym


Woda, skrobia, białka mleka, olej rzepakowy, błonnik (częściowo hydrolizowana guma guar, guma akacjowa, fruktooligosacharydy, inulina), izomaltuloza*, emulgator (E471), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian magnezu, siarczan żelaza (II) , siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, selenian (VI) sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu), regulator kwasowości (E524), witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, B1, A, B2, D, K, kwas foliowy, B12, biotyna), aromat, substancja słodząca (E950), barwnik (betakaroten).

*Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.

Produkt bezglutenowy. Nie zawiera laktozy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.




Tabele wartości odżywczych

Tabela wartości odżywczych (smak truskawkowy)

Resource Diabet Plus o smaku truskawkowym
Pobierz

Tabela wartości odżywczych (smak waniliowy)

Resource Diabet Plus o smaku waniliowym
Pobierz




Dedykowany dla

Kobieta w chuście

Pacjenci
onkologiczni

Więcej informacji

btn-arrow
Starsza kobieta z pielęgniarką

Osoby
w podeszłym wieku

Więcej informacji

btn-arrow
Kobieta w szpitalu z pielęgniarką

Osoby w okresie
rekonwalescencji

Więcej informacji

btn-arrow
Mężczyzna w szpitalu

Osoby w okresie
okołooperacyjnym

Więcej informacji

btn-arrow
Mężczyzna z urazem szyi

Pacjenci
neurologiczni

Więcej informacji

btn-arrow

Ważne informacje

Stosować pod kontrolą lekarza. Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Odpowiedni tylko dla dorosłych. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Do podawania doustnego lub przez zgłębnik. Nie dodawać żywności ani leków, jeżeli produkt jest podawany przez zgłębnik.

Najlepiej podawać schłodzony. Zamknięte opakowania przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin. Porcję produktu, która została przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin.


Potrzebujesz specjalistycznej porady?
Umów się na bezpłatną konsultację żywieniową z naszym Ekspertem!

Konsultacje

btn-arrow
Katarzyna Zadka – Ekspert NHSc

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza. Resource 2.0, Resource 2.0+Fibre: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia. Resource Protein: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia, któremu może towarzyszyć zwiększone zapotrzebowanie na białko. Resource Diabet Plus: Do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy. Resource Instant Protein: Do postępowania dietetycznego u pacjentów w stanach niedożywienia lub w przypadku ryzyka niedożywienia, u których może występować zwiększone zapotrzebowanie na białko. Resource Refresh: Do postępowania dietetycznego u pacjentów onkologicznych z zaburzeniami zmysłu smaku związanymi z radioterapią lub chemioterapią, niedożywionych lub z ryzykiem niedożywienia. Impact Oral: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia lub ryzyku niedożywienia u pacjentów chirurgicznych w okresie okołooperacyjnym.