Produkty Nestle Resource
Nestle Resource
  • Szeroki wybór wariantów i smaków preparatów
  • W zależności od zapotrzebowania dostępne
    są produkty o różnej zawartości białka i energii
  • Dobrze oceniany smak!1


Produkty Nestle Resource Nestle Resource

W badaniu, które przeprowadzone zostało przez Nestlé Health Science w 2017 roku pacjenci ocenili produkty Resource 2.0 o smaku waniliowym, Nutridrink o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink Protein o smaku truskawkowym.1

Kciuk

Ponad 80% badanych pacjentów pozytywnie oceniło produkty Resource!1

Ręka pod butelką

¾ badanych pacjentów kupiłoby produkty Resource jako wsparcie żywieniowe w chorobie1

Butelka

Większość badanych pacjentów preferowało produkty Resource!1


Czy wiesz, że smak to najważniejsza cecha ułatwiająca przestrzeganie zaleceń lekarskich przy stosowaniu produktów odżywczych?
Czy wiesz, że smak to najważniejsza cecha ułatwiająca przestrzeganie zaleceń lekarskich przy stosowaniu produktów odżywczych?


ONS-Brand product Zone
1. Badanie przeprowadzone w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie N=200 pacjentów, którzy spróbowali produktów Resource 2.0 o smaku waniliowym, Resource Protein o smaku truskawkowym, Nutridrink o smaku waniliowym oraz Nutridrink Protein o smaku truskawkowym.
2. Ruxton C. Compliance with Oral Nutritional Supplements and the Role of Taste. CN Focus Vol.6 No.2 June 2014

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Stosować pod kontrolą lekarza. Resource 2.0, Resource 2.0+Fibre: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia. Resource Protein: Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia, któremu może towarzyszyć zwiększone zapotrzebowanie na białko. Resource Diabet Plus: Do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy. Resource Instant Protein: Do postępowania dietetycznego u pacjentów w stanach niedożywienia lub w przypadku ryzyka niedożywienia, u których może występować zwiększone zapotrzebowanie na białko.