Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HERBATA Z HIBISKUSEM, MANDARYNKĄ I CYNAMONEM

Kategoria: Napoje

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: 5 minut

Składniki

1 łyżeczka kwiatu hibiskusa
1 laska cynamonowa
Pół łyżeczki skórki mandarynki
Pół szklanki soku mandarynkowego
4,3 g błonnika PHGG


Przygotowanie:
W małym garnku umieścić pół szklanki wody, kwiat hibiskusa, laskę cynamonu, skórkę mandarynki i sok mandarynkowy i doprowadź do wrzenia. Przecedź i dodaj błonnik PHGG, mieszając jednocześnie do czasu całkowitego rozpuszczenia.


Nasza wskazówka:
Tę herbatę możesz pić na ciepło lub na zimno.
W razie potrzeby możesz zastąpić skórkę i sok mandarynki sokiem pomarańczowym.

Dobrze wiedzieć:

Normy żywienia dla Populacji Polski z 2020 zalecają spożycie co najmniej 25 g błonnika dziennie przez osoby dorosłe.

Ten przepis zawiera łącznie 4,9 g błonnika na porcję, co stanowi 20% zalecanej dziennej dawki błonnika.

Odkryj więcej przepisów