![](/sites/g/files/dnigna346/files//HIBISCO%2C-MANDARIN-AND-CINNAMON-TEA.jpg)
HERBATA Z HIBISKUSEM, MANDARYNKĄ I CYNAMONEM
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-drinks-ico.png)
Kategoria: Napoje
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-star-ico.png)
Poziom trudności: łatwy
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-portion-ico.png)
Liczba porcji: 1
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-clock-icon.png)
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki
1 łyżeczka kwiatu hibiskusa | |
1 laska cynamonowa | |
Pół łyżeczki skórki mandarynki | |
Pół szklanki soku mandarynkowego | |
4,3 g błonnika PHGG |
Przygotowanie:
W małym garnku umieścić pół szklanki wody, kwiat hibiskusa, laskę cynamonu, skórkę mandarynki i sok mandarynkowy i doprowadź do wrzenia. Przecedź i dodaj błonnik PHGG, mieszając jednocześnie do czasu całkowitego rozpuszczenia.
Nasza wskazówka:
Tę herbatę możesz pić na ciepło lub na zimno.
W razie potrzeby możesz zastąpić skórkę i sok mandarynki sokiem pomarańczowym.
Dobrze wiedzieć:
Normy żywienia dla Populacji Polski z 2020 zalecają spożycie co najmniej 25 g błonnika dziennie przez osoby dorosłe.
Ten przepis zawiera łącznie 4,9 g błonnika na porcję, co stanowi 20% zalecanej dziennej dawki błonnika.