![](/sites/g/files/dnigna346/files/mango-milkshake.jpg)
Shake mleczny o smaku pistacji i mango
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-drinks-ico.png)
Kategoria: Napoje
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-star-ico.png)
Poziom trudności: łatwy
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-portion-ico.png)
Liczba porcji: 2
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-clock-icon.png)
Czas przygotowania: 10 min.
Składniki
2 gałki lodów waniliowych | |
150 ml częściowo odtłuszczonego mleka UHT | |
2 łyżki wyłuskanych pistacji | |
1 duże mango | |
8,6 g błonnika PHGG |
Przygotowanie:
1. Obierz mango i zblenduj je z lodami, błonnikiem PHGG i mlekiem. Wlej do dwóch dużych szklanek.
2. Posyp posiekanymi pistacjami tuż przed podaniem.
Nasza wskazówka:
Możesz zmieniać owoce w zależności od pory roku.
Dobrze wiedzieć:
Normy żywienia dla Populacji Polski z 2020 zalecają spożycie co najmniej 25 g błonnika dziennie przez osoby dorosłe.
Ten przepis zawiera łącznie 10,3 g błonnika na porcję, co stanowi 41% zalecanej dziennej dawki błonnika.