![](/sites/g/files/dnigna346/files/GRAPE-AND-GINGER-JUICE_0.jpg)
SOK WINOGRONOWO-IMBIROWY
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-drinks-ico.png)
Kategoria: Napoje
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-star-ico.png)
Poziom trudności: łatwy
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-portion-ico.png)
Liczba porcji: 1
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-clock-icon.png)
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki
1 szklanka soku z całych winogron | |
Pół obranej gruszki | |
1 łyżeczka startego imbiru | |
4,3 g błonnika PHGG |
Instrukcje:
W mikserze zmieszaj wszystkie składniki.
Nasza wskazówka:
Aby zmienić smak napoju, możesz dodać łyżeczkę amarantusa.
Dobrze wiedzieć:
Normy żywienia dla Populacji Polski z 2020 zalecają spożycie co najmniej 25 g błonnika dziennie przez osoby dorosłe.
Ten przepis zawiera łącznie 6,7 g błonnika na porcję, co stanowi 27% zalecanej dziennej dawki błonnika.