![](/sites/g/files/dnigna346/files/GREEN-MIX-FLAVORED-WATER.jpg)
ZIELONA WODA SMAKOWA
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-drinks-ico.png)
Kategoria: Napoje
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-star-ico.png)
Poziom trudności: łatwy
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-portion-ico.png)
Liczba porcji: 3
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-clock-icon.png)
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki
Pół kiwi pokrojonego w plasterki | |
Pół małego ogórka pokrojonego w plasterki | |
1 mała gałązka mięty | |
2 plasterki imbiru | |
510 ml wody | |
12,9 g błonnika PHGG |
Przygotowanie:
Do dzbanka włóż kiwi, ogórek, miętę i imbir. Dolej wodę i schłodź. Wodę wlej do dzbanka, a następnie dodaj błonnik PHGG i mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Nasza wskazówka:
W razie potrzeby, zastąp gałązkę mięty gałązką rozmarynu.
Dobrze wiedzieć:
Normy żywienia dla Populacji Polski z 2020 zalecają spożycie co najmniej 25 g błonnika dziennie przez osoby dorosłe.
Ten przepis zawiera łącznie 4,9 g błonnika na porcję, co stanowi 20% zalecanej dziennej dawki błonnika.