![](/sites/g/files/dnigna346/files/MANGO-AND-SICILIAN-LEMON-SMOOTHIE_0.jpg)
SMOOTHIE Z MANGO
I CYTRYN
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-drinks-ico.png)
Napoje
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-star-ico.png)
Poziom trudności: łatwy
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-portion-ico.png)
Liczba porcji: 1
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-clock-icon.png)
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki
Pół szklanki pokrojonego mango | |
Pół szklanki soku z cytryny | |
4,3 g błonnika PHGG |
Przygotowanie:
Wszystkie składniki i pół szklanki lodowatej wody zmiksuj w mikserze, a następnie podaj.
Nasza wskazówka:
Jeśli chcesz wzbogacić napój o dodatkowe witaminy i składniki mineralne, dodaj 1 orzech brazylijski.
Dobrze wiedzieć:
Normy żywienia dla Populacji Polski z 2020 zalecają spożycie co najmniej 25 g błonnika dziennie przez osoby dorosłe.
Ten przepis zawiera łącznie 5,8 g błonnika na porcję, co stanowi 23% zalecanej dziennej dawki błonnika.