![](/sites/g/files/dnigna346/files/HERBATA.jpg)
HERBATA Z POMARAŃCZĄ, IMBIREM, CYNAMONEM
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-drinks-ico.png)
Napoje
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-star-ico.png)
Poziom trudności: łatwy
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-portion-ico.png)
Liczba porcji: 1
![](/sites/g/files/dnigna346/files/optifibreen_factory_boost_com/themes/site/optifibre_en/assets/images/icons/d-clock-icon.png)
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
5 plasterków imbiru | |
1 laska cynamonowa | |
pół szklanki soku pomarańczowego | |
pół łyżeczki skórki pomarańczowej | |
4,3 g błonnika PHGG |
Do małego garnka dodaj pół szklanki wody, imbir, cynamon, sok i skórkę pomarańczową, a następnie doprowadź do wrzenia. W szklance dodaj błonnik PHGG, przelej ugotowaną herbatę i dobrze wymieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Nasza wskazówka:
Tę herbatę możesz podać na gorąco lub na zimno.
Dobrze wiedzieć:
Normy żywienia dla Populacji Polski z 2020 zalecają spożycie co najmniej 25 g błonnika dziennie przez osoby dorosłe.
Ten przepis zawiera łącznie 5,3 g błonnika na porcję, co stanowi 21% zalecanej dziennej dawki błonnika.